Locul ideal de cazare

Râul din apropiere si micul defileu sunt pe placul ochiului drumetului, plecat sa-si incarce bateriile

Casa Alex

Cazarea in Slanic Moldova, in Casa Alex, incepe cu pregatire pentru drum.

Pentru ca automobilul este rege, sa-i dam ce se cuvine: un drum bun, cu pante si rampe line, un peisaj frumos printre dealuri si munti. Daca avem un rau in apropierea soselei si un mic defileu, este pe placul ochiului drumetului, plecat sa-si incarce bateriile.

Si, cum fara exemple nu se poate, sa trecem la fapte: dupa ce trecem podul peste raul Trotus, venind dinspre Onesti, dam de o intersectie semnalizata si aflam ca, pina la Onesti, de unde venim , sunt 16 km, pana la Comanesti - 23 km, pana la Miercurea Ciuc - 101 km si, stai asa… noi mergem la Slanic Moldova , deci, 17 km pe DN 12 B.

Masina toarce la deal, mai vine o vale, padure in stinga, padure in dreapta si ai iesit din Tirgu Ocna, cand, iata, pe marginea drumului, piatra cioplita, frumos aranjata si daca ai noroc, vezi si procesul de productie. Daca dai peste un  muncitor cu dragoste pentru ce face, vei afla ca au comenzi pe luni de zile fie de la particulari, fie de la firme de constructii si chiar de la biserici. Pentru ca motorul masinii s-a mai racit, nu ca i-ar fi greu, sa pornim la drum!

Raul Slanic - ba in stinga, ba in dreapta, un pod, inca un pod si tot inainte. Valea se ingusteaza, se largeste si cand te-a furat peisajul, ai trecut de Ciresoaia apoi de Cerdac. Pentru ca orasul si statiunea se modernizeaza mereu, vezi noi constructii: vile, gradinite si scoli frumoase, un bazin de inot in constructie, o biserica, etc

Pe un panou citesti: “Localitate fara criminalitate”. Asa sa fie ? O sa ne convingem!

Muntii cresc in inaltime si cand incep sa se apropie , lasind  raul sa para un firicel , pe stinga vezi statia de benzina - stop joc! pune frana, ai ajuns!  Pe partea dreapta trei case de lemn si, la urmatoarea, bati la poarta, dar poarta e deschisa; intri si, pe terasa, pe o masa mare, paine si slanina, miros de tuica fiarta. Gazdele te poftesc inauntru si iata-te cazat. Soferul naravas, nu vrea sa bea, vrea sa vada izvoarele si pastravaria. Dupa un ceas, hai la drum!

In stanga, pe partea de nord a muntelui Nemira, partia cu acelasi nume, orasul frumos si curat, parcul amenajat, cu loc de joaca pentru copii si banci unde sa te relaxezi, plus internet gratis. Super! Si iata izvoarele.
Jos din masina si, din izvor in izvor , treci de pastravarie si apare cascada, o frumuste a naturii. Poze multe si hai la Casa Alex, ca foamea este cu noi.
Acum chiar ca poate sa inceapa distractia: masina parcata in curte, copii alearga o minge, portile inchise, gratarul asteapta si apa de izvor, cate un strop intrun pahar cu vinisor.

Daca n-am masina?. Vin cu trenul pana in Tirgu Ocna si apoi cu autobuzul care pleaca din spatele garii, pana in statiunea Slanic Moldova.
Bine ca trei zile nu mai pun mana pe “covrig”, pardon-volan!
(Se vede ca am inceput sa ma relaxez!)

Semnat:
Sofer prin Slanic Moldova